Veelgestelde vragen

Hoe vind ik een loonwaardedeskundige?

Met de zoekfunctie op de homepage kun je in het register een loonwaardedeskundige vinden door te zoeken op naam, plaats of regio.

Wat zijn de kosten om een loonwaardedeskundige te vinden?

Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Hoe pas ik als loonwaardedeskundige mijn gegevens aan?

Ga naar de inlogpagina via de knop ‘inloggen’ rechts bovenaan de homepage en log in met je naam en je wachtwoord. Vervolgens kun je je gegevens aanpassen.

Ik ben mijn inloggegevens kwijt, wat kan ik doen?

Vraag een nieuwe inlognaam of een nieuw wachtwoord aan of neem contact op met het register.

Waar kan ik me scholen om aan de wettelijke voorwaarden te voldoen als loonwaardedeskundige?

Wil je aan de slag als loonwaardedeskundige? Dan kun je een opleiding tot loonwaardedeskundige volgen bij een van de opleidingsinstituten zoals die vermeld staan op de website van Blik op Werk.

Hoe gaat het register met mijn gegevens om?

Het Register Loonwaardedeskundigen handelt in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevensbescherming. We nemen je privacy serieus en verwerken informatie op een veilige manier. Lees meer hierover in onze privacy- en cookieverklaring.

Wie beheert het register?

Het register wordt beheerd door het CAOP te Den Haag. Het CAOP is een onafhankelijke stichting zonder winstoogmerk. Het CAOP richt zich als kennis- en dienstencentrum op werkgerelateerde vraagstukken in het onderwijs, de zorg en de overheid.

Aan welke eisen moet een loonwaardedeskundige precies voldoen?

De loonwaardedeskundigen die al werkzaam zijn als loonwaardedeskundige en in het register staan vanaf 1 december 2021, hebben een omscholing gevolgd en hebben daar een certificaat voor behaald. Het certificaat voor de omscholing is voldoende bewijs dat de loonwaardedeskundige een loonwaardeberpaling kan uitvoeren.

Aan nieuwe loonwaardedeskundigen worden meer eisen gesteld. Zo moeten zij:

  • beschikken over minimaal hbo-niveau (aangetoond middels een diploma of middels een EVC-certificaat (EVC: selders verworven competentie);
  • aantoonbaar twee jaar relevante ervaring hebben in het re-integratiewerkveld;
  • een theoretische en een praktijktoets afleggen om hun certificaat te halen.

Het College van Deskundigen bepaalt in het komende jaar aan welke eisen een loonwaardedeskundige moet voldoen om zich te kunnen hercertificeren.